قیمت طلا سکه ارز دلار سکه یورو

اخبار قیمت طلا سکه ارز دلار سکه یورو

قیمت طلا سکه ارز دلار سکه یورو

اخبار قیمت طلا سکه ارز دلار سکه یورو

تحلیل و بررسی کاهش قیمت دلار در چند هفته اخیر

چگونه+اسکناس+دلار+تقلبی+را+از+اصل+تشخیص+دهیم؟.jpg (778×450)

به نام خدا موضوع امروز مقاله ما در خصوص تغیرات قیمت به وجود آمده در بازار دلار میاشد در این مقاله قصد داریم تا علت کاهش قیمت دلار به بررسی تغیرات به وجود آمده در بازار دلار در این چند ماه بپردازیم تغیرات قیمت در بازار ارز ایران میتوند عوانل متعددی داشته باشد اما از آن جهت که بخش بسیار زیادی از دلار های داخل ایران در اختیار مردم است وجود شک روانی میتواند بسیار در تغیرات قیمت دلار موثر باشد . ایجاد این شک روانی اصولا منجر به وجود حباب در بازار قیمت ها میشود . هرچند که این حباب قیمت به شکل معمول چند ماه بعد از بین میرود 

 

علل موثر بر کاهش قیمت ارز در سال جاری

تحولات یک‌ماه اخیر هم نشان داد که عوامل اقتصادی مؤثر در بازار ارز خود را نشان داده‌اند. عامل اقتصادی مؤثر در تحولات بازار به تضعیف بیشتر ریال در برابر دلار بازمی گردد. اختلاف نرخ تورم حوزه ریال با نرخ تورم حوزه دلار و یورو، موجب شده است تا در سال جدید به‌طور طبیعی در نرخ این ارزها تأثیرگذار باشد. به‌طور میانگین نرخ تورم کشور ما به‌عنوان کشوری در حوزه ریال 30درصد و میانگین نرخ تورم کشورهای حوزه ارزهای دلار و یورو کمتر از 3درصد برآورد شده است. این اختلاف نرخ تورم از نظر اقتصادی یک معادله ساده را رقم زده است. طبق نظریه برابری ارزها، میزان قدرت خرید ریال به میزان 10برابر بیشتر تضعیف شده است.

عامل دیگری که روی نرخ ارز تأثیرگذار بوده و خواهد بود، موضوع اصلاح قیمت‌های انرژی است که در نرخ‌های کالا و خدمات دولتی اثرگذار خواهد بود. این تغییرات قیمت در بودجه پیش‌بینی شده است که این پیش‌بینی در تعیین نرخ ارز نیز اثر گذاشته است، ضمن اینکه وزش تورمی این موضوع پیش‌رو قرار دارد و هنوز آثار واقعی خود را نگذاشته است. یکی دیگر از آثار این اقدام، مربوط به نرخ تورم است که ممکن است از طریق بازتوزیع درآمد حاصل از افزایش قیمت‌ها، ایجاد شود چراکه مبالغ مربوط به توزیع یارانه نقدی موجب افزایش نقدینگی و رشد تقاضا می‌شود که این موضوع نیز بازار را تحریک می‌کند. در حال حاضر آثار روانی موجود از این رخداد اقتصادی در بازار ارز انتظارات تورمی ایجاد کرده است.

مهم‌ترین موضوع تأثیرگذار بر بازار ارز در سال‌جاری مربوط به مذاکرات مهم هسته‌ای است. هر قدر در این مدت خبرهای بهتری از مذاکرات به گوش برسد به بازار بیشتر کمک خواهد کرد. به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و کاهش تحریم‌ها از چند جهت در اقتصاد ایران تأثیرگذار است که بازار ارز نیز از آن بهره خواهد برد. ورود سرمایه‌گذاران اقتصادی و سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در ایران تأثیر مثبتی در افزایش اعتبارات بانکی دارد.
در ادامه به بررسی علت کاهش قیمت دلار میپردازیم

 

علل اصلی کاهش قیمت دلار تاثیر و تاثیر تورم بر آن

لید هر اقتصاد با ثباتی با کنترل نرخ تورم میسر است و وقتی نرخ تورم مدیریت و کنترل شد آنگاه افزایش یا کاهش نرخ ارز نمی تواند خدشه ای به اقتصاد کشور چه در سطح کلان و چه در سطح خرد ایجاد نماید. در واقع کشورها و مقامات پولی آنان با کلید کنترل و مدیریت نرخ تورم موجب ثبات در قیمت ها ( کالا و ارز ) می گردند. از طرفی اهداف و کنترل نرخ تورم دارای الزامات خاص خود است که نیازمند برقراری و مدیریت سیاستهای پولی مناسب و رفع موانع ریشه ای و ساختاری است .

بیشتر بخوانید : تحلیل نوسانات و پیشبینی قیمت دلار آمریکا برای چد ماه آینده

بخش بزرگی از انظباط در سیاست های کلان اقتصادی، در شفافیت در عملکرد بانکهای کشور نهفته است که یکی از مصادیق اصلی در مساله کنترل و مدیریت نرخ تورم است . در بخش رعایت انظباط مالی در بخش سیاست ها در دولت دهم شاهد عملکرد بی نهایت مثبت بوده ایم اما در دولت یازدهم بخصوص در یکسال اخیر عملکرد مناسبی را شاهد نبودیم که در جای خود به چرایی آن خواهیم پرداخت . اما خبر خوب آنست که به اجبار! در اصلاح رویه ها و ساختارها قدمهای در خور توجهی در این خصوص  برداشته شده است ( بطور کلی اصلاح ساختار بانکی برای نظام جمهوری اسلامی یک انتخاب نیست بلکه الزام است  بخصوص آنکه طبق قوانین المللی که کشور ما نیز ملزم به رعایت آنست ایران تا ٣ خرداد فرصت دارد تا برای انطباق با آیین نامه و قوانین پولشوئی  بگونه ای عمل نماید تا نهاد ناظر بین المللی یک سال دیگر محدودیت علیه ایران را تعلیق نماید و هیچ چیز برای کشور مهم تر از تعلیق ایران برای مدت یک سال دیگر نیست ) 
در ادامه به بررسی علت اصلی کاهش قیمت دلار میپردازیم

آینده تورم و قیمت دلار به دام سو میرود ؟

آخرین نرخ تورمی که از سوی بانک مرکزی برای مرداد ماه اعلام شده عدد 11.5 درصد است، اما تورم احساس شده در بازار مسکن و کالاهای خوراکی به هیچ وجه تایید کننده این عدد نیست؛ بنابراین طبیعی است که نرخ اعلامی مورد شک و شبهه قرار گیرد. نرخ تورم فعلی را شاید با محاسبه قیمت کالاهای مصرفی و خدمات بتوان عددی حدود 20 درصد تخمین زد. در ادامه این مقاله سعی شده با ریشه یابی تورم جاری در کشور به پیش بینی رقم تورم در ماه های آینده در قالب چن سناریو پرداخته شود.


عوامل گوناگون با وزن های مختلف دست به دست هم داده و تورم موجود را شکل داده اند. اما اکثر کارشناسان اقتصادی متهم اصلی در این خصوص را حجم بالای نقدینگی می دانند. بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی(نمودار 1)، در حدود 25 سال گذشته رشد نرخ نقدینگی با میزان تورم در کشور(به جز در یک بازه زمانی در دولت هشتم) رابطه مستقیم داشته است. حجم نقدینگی در سال 96، در حالی به 1500میلیارد تومان رسیده که 88درصد آن را شبه پول تشکیل داده؛ در حالی که این عدد در سال 91 معادل 75درصد بوده است، این رقم در سال های 92 تا 96 به ترتیب معادل 81.3، 84.6، 86.6، 87 و 88.3 درصد بوده لذا، در شش سال اخیر 13 درصد به حجم شبه پول افزوده شده است. به عبارت دیگر، 13درصد سپرده گذاران تمایل داشته اند که از پول کم کرده و به شبه پول بیافزایند. نسبت شبه پول به حجم نقدینگی در سال 96 موید آن است نظام بانکی مجبور شده حدود 35 هزار میلیارد تومان سود سپرده پرداخت کند. عامل انگیزشی در این حوزه سود سپرده های بانکی بوده که باعث شده سپرده های دیداری به سپرده های غیر دیداری کوتاه مدت و میان مدت بدل شود؛. بر اساس مفاهیم اقتصادی هر اندازه میزان نقدینگی در بخش شبه پول بیشتر شود؛ یعنی میزان سپرده های کوتاه مدت و میان مدت مشمول سود بانکی افزون شده و بنابر این سیستم بانکی سود بیشتری باید پرداخت کند. این موضوع تا این مرحله مشکل چندانی ایجاد نمی کند، اما زمانی مانند وضعیت کنونی سیستم بانکی، می تواند بحران زا باشدکه بانک ها به دلیل رکود اقتصادی نتوانند از سپرده های مردم به شکل مولد و تسهیلات بخش تولید استفاده کنند و توان پرداخت سود را از دست بدهند.
در ادامه به بررسی علت اصلی کاهش قیمت دلار میپردازیم

بیشتر بخوانید :  نقد بروز ترین قیمت دلار آمریکا در صرافی ها

 

سد قیمت دلار در بازار ایران کی شکست؟

بررسی وضعیت بازار آزاد ارز در ایران نشان می دهد سد مقاومتی دلار از نیمه های دی ماه ترک برداشت ، درست وقتی زمزمه خروج ترامپ از برجام در محافل سیاسی و اقتصادی پیچیده بود، بازار ارز بنای افزایش قیمت را گذاشت و آن زمان بدبینانه ترین براوردها حکایت از آن داشت که دلار روی 5 هزار تومان می ایستد. اتفاقی که رخ نداد، دلار در مسیر حرکت 9 ماهه خود بارها پیشروی کرده و سد مقاومت ذهنی جامعه را پشت سر گذاشته است.

هنوز موعد خروج ترامپ نرسیده بود که سیف، رییس کل سابق بانک مرکزی تاکید کرد که در دل تعطیلات نوروز، برخی تعطیلی به خود ندیدند و معاملات ارز رونق فراوانی داشت، قیمت‌ها در حالی بالا می رفت که بنایی برای فعالیت اقتصادی نبود.

 21 فروردین ماه اما روز دیگری بود . دلار به نزدیکی 5 هزار تومان رسیده بود که رییس کل بانک مرکزی خبر از اجرای برنامه تک نرخی شدن ارز داد و گفت: دلار 4200 تومان ، به صورت تک نرخی است .

 ماشین تورم به راه افتاده بود و بازار در عین گیجی از سرعت وقایع سعی داشت خود را با انچه می گذشت تطبیق دهد. در این میان تلاش عده ای برای بر هم زدن بازار نشان می داد دست هایی در صدند با گل آلود کردن آب ماهی بگیرند .
در ادامه به بررسی علت اصلی کاهش قیمت دلار میپردازیم

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.