به نام خدا امروز قصد داریم در این مقاله بررسی تغییرات قیمت مرغ و گوشت در بازارهای تره بار و روشهای سراسر ایران صحبت کرد قیمت گوشت در یک سال گذشته شاهد تغییرات خاصی در حوزه خود بود و بسیاری از فروشندگان معتقدند که این تغییرات رابطه بسیار نزدیکی با تغییرات قیمت ارز و همچنین صادرات گوشت با قیمت پایین در مرز کشور دارد اما در این مقاله قصد داریم به بررسی عوامل گرانی های به وجود آمده در خصوص گوشت و مرغ در ماههای اخیر بپردازیم با ما همراه باشید تا به بررسی صحت این ادعاها در خصوص پیشبینی گوشت و مرغ بپردازیم در این مقاله همراه باشید
در این مقاله به بررسی تغیرات قیمت مرغ و قیمت مرغ زنده میپردازیم
تغیرات قیمت مرغ
عظیم حجت، عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۱۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خردهفروشیها ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۹ هزار و ۸۰۰ تومان است.
وی افزایش عرضه نسبت به تقاضا را دلیل اصلی افت قیمت مرغ در روزهای اخیر در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به روند نزولی قیمت مرغ در هفتههای گذشته و زیان چشمگیر مرغداران، پیشبینی میشود که در ماه آتی با کمبود عرضه و افزایش قیمت در بازار روبرو شویم.
این مقام مسئول میزان جوجهریزی در ایام عادی سال را ۱۰۰ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: طبق روال همهساله به سبب کشش تقاضا در ماه رمضان ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون قطعه جوجهریزی در واحدها صورت گرفته است که در نهایت عدم همخوانی عرضه و تقاضا موجب شده تا قیمت گوشت مرغ با کاهش محسوسی در بازار روبرو شود.
این مقام مسئول نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۹ هزار تا ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به نامهنگاریهای صورت گرفته میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار انتظار میرود که هر چه سریعتر نرخ مد نظر وزارت جهاد کشاورزی اعلام شود تا با خرید و ذخیره سازی مرغ از سوی پشتیبانی امور دام بازار به تعادل برسد.
رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان شهرکرد افزایش قیمت نهادههای دامی و افزایش قیمت جوجه یک روزه را علت اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار دانست.
عبدالله باقری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار شهرکرد، اظهار کرد: هفته گذشته هر کیلوگرم مرغ 14 هزار و 300 تومان به فروش میرسید که اکنون قیمت مرغ در سطح بازار به 15 هزار و 80 تومان رسیده است.
وی افزایش قیمت نهادههای دامی و افزایش قیمت جوجه یک روزه را علت اصلی این افزایش قیمت در بازار دانست.
باقری با اشاره به اینکه مرغ تنظیم بازار سودی برای بازار ندارد، تصریح کرد: لازم است مسئولان مرغ تنظیم بازار را در اختیار مغازهدارانی که مشتری خاص خود را دارند قرار دهند تا میان تمام مردم توزیع شود.
وی گفت: مرغ تنظیم بازار را تنها عدهای خاص با ایستادن در صف خریداری میکنند و در اختیار تمامی افراد قرار نمیگیرد که این امر نارضایتی مردم را در بر دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان شهرکرد بیان کرد: مرغ تنظیم بازار در اختیار فروشگاههای بزرگ قرار داده میشود که مخالف این امر هستم زیرا موجب میشود مردم به سمت فروشگاههای بزرگ برای خرید مرغ جذب شوند و فروشگاهها از این طریق، سایر کالاهای خود را به فروش برسانند.
وی اضافه کرد: شاید در برخی روزهای سال دلالان در افزایش قیمت گوشت مرغ مقصر باشند ولی این روزها افزایش قیمت مرغ به دلال ارتباطی ندارد، زیرا هر کیلوگرم مرغ به صورت عمده از کشتارگاه 14 هزار و 880 تومان خریداری میشود که برخی اوقات تنها با 300 تومان سود توسط فروشنده یا گاها با ضرر به فروش میرسد.
باقری با اشاره به اینکه قیمت گوشت مرغ در تمامی نقاط شهر یکسان است، خاطرنشان کرد: اگر مردم مرغ مورد نیاز خود را در نقطهای از شهر با قیمت بالاتر خریداری کردند حتما به تعزیرات یا اتحادیه گزارش کنند تا برخورد صورت گیرد.
مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی نیز با اعلام اینکه مرغداران قیمت گوشت مرغ را افزایش دادند به ایسنا گفت: با ورود سازمان تعزیرات و فشار ناظران، قیمت گوشت مرغ در بازار به ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان در تهران رسیده و هر کسی بالاتر از این نرخ بفروشد، مرتکب گرانفروشی و تخلف شده است.
وی با مقصر قلمداد کردن مرغداران در این رابطه ادامه داد: پس از افزایش قیمتهه از سوی مرغداران، عمده فروشان از مرغداران خرید نکردند تا قیمت پایین بیاید، اما بعید میدانم به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ برسد. البته به نظر من بهترین قیمت برای مردم و مرغداران در این شرایط ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.
یکی از فروشندگان مرغ نیز درباره چرایی فروش مرغ با قیمت بالاتر از نرخ مصوب گفت: چگونه وقتی این محصول را کیلویی ۱۶ هزار تومان خریداری میکنم آن را کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به مردم بفروشیم؟! قطعاً ما فروشندگان هم با افزایش قیمت و گرانی میانه خوبی نداریم؛ چرا که سال گذشته در همین بازه زمانی فرصت سرخاراندن هم نداشتیم و تا پاسی از شب مشغول فروش بودیم، اما در این روزها کارمان شده سرک کشیدن به شبکههای اجتماعی برای پرکردن اوقات فراغت، چون کسی برای خرید گوشت مرغ به ما مراجعه نمیکند.
وی ادامه داد: اگر این وضعیت ادامه دار باشد، قطعاً از سال آینده باید به فکر کار دیگری باشیم، چرا که هزینههای آن به مراتب بالاتر از درآمدش است.